logo

0183 626 460

infopro@merewade.nl

Merwedekanaal 8

4206 BC Gorinchem

08:00 - 16:30

Maandag tot vrijdag

Over Merewade

Brugklas Pro/vmbo

Je kan laten zien wat je kunt, zodat je misschien toch naar het vmbo kunt doorstromen.

Daisy

2016-11-30T08:09:59+01:00

Daisy

Je kan laten zien wat je kunt, zodat je misschien toch naar het vmbo kunt doorstromen.

Niet saai

Ik mag hier veel met mijn handen doen. De kookles vind ik dan het leukst. Het is niet saai want ik kan elke keer iets anders doen.

Daan

2016-11-30T08:22:13+01:00

Daan

Ik mag hier veel met mijn handen doen. De kookles vind ik dan het leukst. Het is niet saai want ik kan elke keer iets anders doen.

Kleine klas

Merewade Praktijkonderwijs is een kleine school en ik zit in een kleine klas. Dat vind ik prettig.

Abdullah

2016-11-30T08:53:22+01:00

Abdullah

Merewade Praktijkonderwijs is een kleine school en ik zit in een kleine klas. Dat vind ik prettig.

Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs voor jou als het vmbo net te hoog gegrepen is. Je krijgt les in kleine groepen. Het programma is afgestemd op jouw persoonlijke mogelijkheden. De leerstof volgt jou en niet andersom.

Het lesprogramma bestaat voor de helft of meer uit praktijk. We zetten in het programma jouw mogelijkheden en leerdoelen van centraal. Er is veel aandacht voor praktische vaardigheden zoals, koken, klussen in huis, rekeningen betalen, omgaan en invullen van formulieren en samenwerken. Met de bedoeling dat jij je later zelfstandig kunt redden. Daarnaast doe je  praktijkervaring op door stages te volgen bij bedrijven of organisaties.

Na het praktijkonderwijs zijn er verschillende mogelijkheden. Op de eerste plaats is het belangrijk te kijken naar dat wat bij jou past en wat jij kunt. Je kunt je bijvoorbeeld voorbereiden op de overstap naar het mbo ( Entree ) of leren voor een branchegericht certificaat waarmee de stap naar de  arbeidsmarkt kan worden gezet.

Je zit maximaal zes jaar op het praktijkonderwijs. De meeste leerlingen gaan van school in het schooljaar dat ze 18 jaar worden. Met toestemming van de inspectie kan de schoolloopbaan soms met 1 jaar verlengd worden.

Lessen

In onze lessen proberen we vooral aan te sluiten bij jouw vaardigheden. Samenwerken, plannen en organiseren, juiste materialen gebruiken, zelf een probleem oplossen, zijn voorbeelden van vaardigheden waar we aan werken.

De computer speelt een belangrijke rol in de lessen. Met de computer wordt leren leuk en zijn er meer mogelijkheden. Bij een aantal lessen krijg je een laptop. Want hoe zelfstandiger je werkt, hoe beter!

Je volgt ook praktijklessen. Hierdoor kun je je in een bepaalde beroepsrichting ontwikkelen. Je zult je een echte bakker, verkoper, timmerman of schilder voelen.

Stage

Je leert ín de school, maar ook daarbuiten. Misschien is ‘leren in de praktijk’ voor jou wel dé manier van leren. Stages vormen daarom een belangrijk onderdeel van jouw lesprogramma.

Een stage wordt nog waardevoller als er een goede begeleiding is. Onze school heeft hierin een goede naam opgebouwd. Leerlingen, ouders, maar ook bedrijven, vinden dat we het goed doen.

Bij ons kun je op diverse stagebedrijven terecht. Voorbeelden zijn: groenvoorziening, garagebedrijf, autospuiterij/auto schadebedrijf, verzorgingstehuis, houtindustrie, metaalbedrijf, sloperij, magazijn, eetcafé, winkel, bouwbedrijf, restaurant, demontagebedrijf.