Vakwerk Bakkerij

Iedere week ontdekken de leerlingen van het Merewade College weer een nieuw bakkersgeheim. Onder begeleiding van consumptieve-techniek docent Chantal van Balen snuffelen ze aan het bakkersberoep. In de bakkerij van het Omnia College maken de leerlingen kennis met professionele apparatuur en de praktische werkwijze.

Met enthousiasme en opgestroopte mouwen gaan ze aan de slag en met de handen in het deeg kneden zij aan hun nieuwe vaardigheden. Zo breed als het vakgebied is, zo verschillend zijn de technieken waarmee ze in aanraking komen. Van afwegen en kneden tot bakken en verpakken, er wordt geen stap vergeten. Koekjes, bolletjes en Zeeuwse bolussen, ze gaan allemaal als warme broodjes over de toonbank.

Bovenal wordt er samengewerkt in groepjes, waardoor de leerlingen zeer betrokken zijn bij elkaar en het product. De vakwerklessen bieden een uitkomst om vaardigheden en interesse te ontwikkelen voor een beroepsrichting. Naast dat het leuke- en smaakvolle lessen zijn, genieten de leerlingen van een mooi goudbruin gebakken resultaat.